Stand van zaken Tools

Wat een nieuwe wereld kan er open gaan als je een HomoZappiens cursus volgt. Als ik zo terug kijk ben ik bezig aardig wat programma’s onder de knie te krijgen zoals het werken met Flickr, Picasa, Ning, YouTube, Blogspot en dan ben ik er vast nog wat vergeten. Dit zijn in elk geval de gereedschappen die ik nu gebruik. Allemaal in het kader van het onderwijs waarbij nog steeds heftig wordt nagedacht over hoe ik de aankomende generatie beter kan bedienen in het kader van leren op het gebied van informatie opnemen, verwerken, delen, toepassen, herontwerpen enz.
Geleerd dat studenten weinig tot geen uitleg hoeven over de programma’s, docenten is soms een ander verhaal.
Geleerd dat een Ning beheren ook best spannend is en wel eens de bloeddruk doet stijgen 🙂

Ik ga vanaf februari kijken hoe het werken met Picasaweb bevalt. Studenten gaan Delfshaven in met een opdracht en dan foto’s maken, uploaden, becommentarieren en een advies formuleren. Ik hoop dat iemand van de deelgemeente beschikbaar is om alles in ontvangst te nemen.

Al 10 dagen niet gerookt!

Eén antwoord op “Stand van zaken Tools”

  1. goed hoor niet roken (al die HZAP08 zaken ook hoor… 😛 )hou vol!!!(volgend jaar niet vloeken? :-DDDD) grapje hoor, ben ook niet vies van wat stevige krachttermen 🙂

Reacties zijn gesloten.