RespectHuis

Op oudjaarsdag met vuurwerk bekogeld terwijl mijn dochter en ik op de fiets zaten na een gezellige winkelmiddag. Ik stapte af en keek even af het vuurwerk niet in mijn jaszak of openstaande tas terecht was gekomen. De jongeren op 2 meter afstand op de stoep lagen in een deuk. Mijn dochter vroeg aan de jongeren (ong. 12, 13, 14) of zij dit nu echt leuk vonden en direct stonden zij om haar heen te roepen met gespreide armen en hun gezicht dicht bij het hare. We zijn maar weer opgestapt en hoorden de jongeren achter ons niet meer bijkomen van de lach.

Verder deze maand: In Culemborg de escalatie tussen Molukkers en Marokkanen.

Raadslid in Almere wordt door jongere in zijn gezicht gespuugd tijdens het maken van een documantaire over de stad met het team van Netwerk.

Dit alles heeft me doen besluiten een RespectHuis op te richten en dat is gelukt.

In oktober 2010 is Het RespectHuis geopend door voorzitter deelgemeente Delfshaven Carlos Concalves en de Rotterdamse wethouder van oa Participatie en Hoger Onderwijs, Mw. Korrie Louwes.
Het RespectHuis gaat over bijzondere ontmoetingen tussen mensen en verbindingen maken.

In februari 2012 is het project de RespectKetting gestart waarbij jeugd in het onderwijs hun gedachten over respect zichtbaar maken.

Meer info op: RespectHuis